PNL l-a dat in judecata pe Chirica

Premiera la Iasi: primarul Mihai Chirica a fost dat in judecata de cativa consilieri locali.

Alesii liberali l-au actionat in instanta pe edil pe motivul ca acesta a refuzat sa le puna in dezbatere initiativele, desi multe dintre proiectele lor obtinusera avizul comisiilor de specialitate din Consiliul Local. In replica, primarul le-a transmis ca ceea ce fac nu este nimic altceva decat o joaca de-a administratia, in condiile in care unele dintre initiative au fost deja aprobate.

 

Liberali din Consiliul Local au depus astazi o actiune in instanta. Ei au chemat in juudecata Primaria prin primarul Mihai Chirica pe motiv ca 13 initiativele lor legislative, deja avizate de comisiile de specialitate, nu au fost niciodata prezentate in plenul Consiliului Local.

 

“Am hotarat sa facem acest demers pentru ca legea administratiei publice locale, legea 215, specifica clar ca noi avem dreptul la initiative si la proiecte de hotarare, iar primarul, prin prerogativele pe care le are, abuzeaza si nu introduce in dezbaterea publica in initiativele noastre. Din pacate, am ajuns in situatia asta, desi nu ne-am fi dorit. Ideal ar fi fost ca initiavele noastre sa fie dezbatute in Consiliul Local si amendate, imbunatatite, acolo unde este cazul, nicidecum ca ele sa zaca in sertarele Primariei si sa nu le aduca nici macar in discutia publica”, a spus consilierul local PNL Razvan Timofciuc.

 

Replica primarului Mihai Chirica cu privire la actiunea liberalilor a fost una acida.

Edilul a spus ca inclusiv la ultima sedinta s-a aprobat un proiect propus de liberali.

In realitate, insa, proiectul vizat regulamentul privind realizarea de constructii in Iasi, iar in cazul acestuia, liberalii doar au venit cu sugestii de imbunatatire a documentului realizat de Primarie.

 

“Eu cred ca ei nici nu citesc ordinea de zi a Consiliului Local si e pacat dupa un an si jumatate de mandat. Nici nu au realizat ca unele proiectele ale lor au si fost aprobate de catre ei. Dar probabil ca mai au de citit si vor afla si acest lucru. Mi se pare o joaca, o joaca de-a administratia, o joaca fata de cetatenii care i-au votat. SI cel mai rau ma doare ca am ajuns la o concluzie care nu este cea mai fericita pentru comunitatea ieseana si romaneasca: daca PNL doar atat stie sa faca, atunci e grav atunci cand discutam despre opozitie”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

 

Liberalii au avut astazi si alte reprosuri la adresa municipalitatii, in general, si a primarului, in special. Ei au reprosat pierderea unor importante fonduri europene, cu care la Iasi s-ar fi putut realiza lucruri importante. Consilierii PNL au spus ca edilii nu s-au dovedit capabili sa atraga finantare pentru reabilitarea Palatului Braunstein, a Baii turcesti, a Muzeului de Istorie Naturala si nici pentru anveloparea a 23 de blocuri.

 

“Din pacate, pana acum s-au pierdut toate proiectele europene depuse de Primarie cu exceptia reabilitarii manastirii Frumoasa. Din pacate, din cauza unui management prost, iesenii vor trebui sa plateasca din buzunarele proprii 32 de milioane de euro, cat e valoarae totala a banilor europeni care puteau fi absorbiti de catre municipalitate, dar din cauza incompetentei acest lucru nu s-a intamplat”, a precizat consilierul local PNL Etienne Ignat.

 

Primarul le-a replicat insa ca angajatii Palatului Roznovanu reusesc sa aiba performante si le-a transmis ca ar trebui sa lucreze cu adevarat pentru comunitate:

 

“Ar trebui sa se apuce de treaba in sfarsit, sa vada ce este cu adevarat de facut pentru comunitatea ieseana si sa puna umarul ca sa mergem inainte. Deocamdata Primaria merge, merge inainte, reuseste sa aiba performanta. Eu le multumesc de fiecare data atunci cand sunt aproape de initiavele noastre, cuma fost cea legata de achizitia aceslui imobil de pe Cuza Voda si de fiecare data reactionez si eu asa cum se cuvine atunci cand bat campii si vorbesc despre lucruri care nu exista sau te aduc intr-o situatie de a-ti provoca rasul”.

 

Replici taioase pe tema finantarii europene si a creditului facut de municipalitate pentru achizitia de autobuze noi, in locul cumpararii de autobuze electrice cu fonduri comunitare, sunt rostite la fiecare sedinta de Consiliu Local, insa intotdeauna fara a exista si un rezultat concret.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *