“NU experimentelor sociale pe romani!”

Ca raspuns la intentia Guvernului de a transfera constributiile sociale integral in sarcina angajatilor, Blocul national Sindical a lansat campania numita “NU experimentelor pe romani!”

Campania se adreseaza tuturor angajatilor, actuali sau viitori beneficiari ai sistemului de asigurari sociale.

Sorin Turcu, presedinte BNS filiala Iasi: “Campania are ca scop prezentarea punctului de vedere al BNS, care este in total dezacord cu initiativa Guvernului de a introduce contributiile sociale CAS si CASS in sarcina angajatului, in loc de angajator la angajat. Aceasta miscare de a trece contributiile, chiar coroborat cu scaderea impozitului de la 16 la 10 la suta, nu garanteaza si cresterea netului. In mediul public poate se poate face printr-o ordonanta de Guvern care va spune da, crestem brutul angajatului, si el nu va pierde. Dar nu garanteaza nimeni ca in mediul privat se va intampla lucrul asta”.

In acest moment, intre Guvern si sindicate au loc negocieri pe marginea acestui proiect.

Gheorghe Briscaru, vicepres. BNS Iasi: “Dupa analiza discutiilor si rezultatelor cu forurile de conducere, se vor lua in calcul protestele, atat la nivel central cat si la nivel local. Din ceea ce ni se prezinta, se vor rezolva aceste probleme, dar nimeni nu ne garanteaza rezolvarea lor, in concluzie salariatul va pierde, va avea de pierdut”.

Campania sindicalistilor îsi propune asadar sa împiedice ca România sa fie de la 1 ianuarie 2018 singurul stat din Uniunea Europeana si din lume în care contributiile la sistemul de securitate sociala vor fi asumate integral de angajat.

Ea va fi adusa la cunostinta forurilor nationale, europene si mondiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *