Liberalii nu se lasa

Chiar daca proiectele initiate de consilierii PNL nu au fost promovate, liberalii continua sa faca noi propuneri. Chiar astazi, alesii din aceasta formatiune au depus inca doua proiecte. Unul vizeaza atragerea mai multor turisti straini la Iasi, iar altul – digitalizarea, pentru inceput, a unui serviciu al Primariei de care au nevoie, anual, mii de ieseni.

 

Liberalii nu se dau batuti si continua sa depuna proiecte, cu speranta ca acestea vor fi dezbatute de colegii din Consiliul Local. Chiar astazi, un ales PNL a inaintat o initiativa referitoare la reabilitarea casei Berthelor, unul dintre monumentele Iasului, are functioneaza acum ca locuinta sociala pentru 5 familii. Liberalii vor ca municipalitatea sa aloce fonduri pentru lucrari din bugetul orasului, daca nu va reusi sa acceseze bani guvernamentali in cadrul programului de vizeaza Centenarul. Alesii PNL mai au si un alt proiect al carui rol este de a atrage la Iasi un numar mai mare de turisti. Respectivul proiect nu vizeaza insa turistii clasici, ci o alta categorie, cea a tinerilor care merg cu rucsacul in spate dintr-un oras in altul si nu viziteaza neaparat muzee ori manastiri, ci sunt atrasi de lucruri mai putini conventionale.

 

“Ma refer la introducerea Iasului in reteaua de informatii turistice <use-it>. Acesta retea include 41 de orase din Europa, care au creat harti turistice gratuite , web- situri si puncte de informare adresate turistilor tineri, turistilor itineranti. Cum functioneaza aceasta platforma? Voluntari din orasele Europei creeaza o harta, care sa raspunda principiilor acestei platforme pentru acest tip de turism, turism itinerant, pentru acesti turisti care merg cu rucsacul in spate si se plimba din oras in oras”, a spus consilierul local PNL Razvan Timofciuc.

 

Aceasta harta a punctelor de interes din Iasi, fie ele clasice sau mai putin conventionale, a fost creata deja de voluntari, iar acum este nevoie doar de acordul Consiliului Local pentru a fi introdusa in reteaua europeana.

 

Tot astazi, un alt ales PNL a inaintat un proiect ce vizeaza digitalizarea unui serviciu de care anual au nevoie mii de ieseni, persoane fizice si juridice, care acum trebuie sa faca cel putin doua drumuri la Primarie pentru a obtine un document.

 

“Digitalizarea unui serviciu carea cum necesita doua drumuri la Primarie – eliberarea certificatelor de atestare fiscal. In momentul de fata, daca vrem sa scoatem un certificate de atestare fiscal avem nevoie de doua drumuri. Unul cand mergem la Primarie si depunem o cerere si, in functie de ce optam, in regim de urgent sau in regim normal, a doua zi sau peste doua zile putem sa mergem sa-l eliberam. Initiativa noastra presupune eliberarea certificatelor suta la suta online”, a afirmat consilierul local PNL Etienne Ignat.

 

Consilierul a mai spus ca PNL si-a propus ca pana in 2020, in concordanta cu o directiva europeana, sa incerce sa faca astfel incat mai multe servicii din Palatul Roznovanu sa fie digitalizate. Liberalul a afirmat ca deja sunt mai multe municipii din tara – Constanta, Sibiu, Pitesti, in care anumite acte sunt eliberate in format electronic de primarii doar pe baza unor cereri online. La Iasi, singura facilitate de tip online este in ceea ce priveste plata taxelor si impozielor locale.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *