Codasi la telefoanele pentru angajati

Romania imparte cu Bulgaria si Grecia ultimele locuri in Uniunea Europeana in functie de numarul de firme care asigura telefoane, laptopuri sau tablete de serviciu pentru angjati, la mare distanta de media Uniunii Europene si de celelalte state membre.

Mai putin de 45% dintre firmele din Romania si Bulgaria asigura dispozitive mobile – telefoane, laptopuri, tablete – pentru angajati, respectiv sub 50% in Grecia. La polul opus sunt tarile nordice – Finlanda, Danemarca, Suedia – unde aproape toate firmele si companiile asigura cel putin telefoane de serviciu. Media Uniunii Europene se plaseaza la putin sub 70%, iar tari ca Ungaria si Polonia, cu care Romania concureaza pentru atragerea de investitii, apar foarte aproape de acest prag. Situatia reflecta gradul scazut de digitalizare al firmelor si companiilor din Romania, tara care se mandreste frecvent cu viteza ridicata conexiunilor la internet, printre cele mai performante din lume.

Totodata, desi Romania este printre tarile fruntase in UE in functie de numarul de persoane care folosesc retelele sociale, firmele sunt inca slab familiarizate cu promovarea si serviciile online.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *