Convenabil, dar nepopularizat

E la indemana oricui, e situata in zona centrala si e mai ieftina, insa putini ieseni ii trag pragul. Este vorba despre Baia Publica, un obiectiv al municipalitatii, renovat in urma cu cativa ani, dar despre care nu au aflat prea multi, in mare parte din lipsa unei popularizari. Asa ca incasarile de acolo sunt reduse, de 10- 15 ori mai mici decat in cazul strandului, al plajei Nicolina ori al piscinelor de la Ciric, desi Baia publica ofera multe servicii, de la simple dusuri, masaj si cosmerica si pana la lectii de inot ori sauna.

Baia Publica este in inca in opinia multor ieseni un loc in care nu au ce cauta. Este o parere preconceputa, pentru ca, acum, Baia Publica ofera multe servicii, la preturi mai mici decat in alta parte. Cele mai cautate sunt lectiile de inot pentru copii si adulti, dar si sauna, servciiile de masaj ori simpla balaceala in piscina. Cei mici, mai ales, sunt extrem de incantati sa invete sa inoate si sa faca sarituri in apa.

“Neasteptat de bine chiar. Ma bucur pentru ei ca au reusit sa-si invinga temerile si speram ca sezonul urmator va fi din ce in ce mai bine. Am si grupa de adulti. Prind mai repede decat copiii pentru ca sunt mai atenti si mai concentrati, dar, pana la un moment dat. Dar copiii se revanseaza prin corectitudine, prin amuzament, prin distractie”, a spus instructorul de inot.

 Odata cu copiii, la piscina ajung si parintii. Si se intampla adesea ca si acestia sa fi tentati de o balaceala, mai ales ca apa din piscina are o temperatura constanta, indiferent de vremea de afara.

“E mai aproape de casa, il stiam pe Lucian, stiam ca are rabdare cu copiii si trateaza totula sa, ca pe o joaca, si copiilor le place sa vina la inot. Si incurajati de ei am venit si eu sa inot”, a spus unul dintre parinti.

 Saptamanal, la Baia Publica ajung 100 de copii si adulti, mult mai putini decat la strand, unde in zile canculare au venit mii, ori la Purcica sau la Ciric. Reprezentantii municipalitatii spun ca situatia este temporara si ca se asteapta ca la iarna sa creasca numarul celor care viziteaza Baia Publica.

“Incasarile sunt putine si explicatia este foarte simpla – Baia Comunala este frecventata in special in sezonul rece, in perioada de iarna, acum iesenii avand alternative de a-si petrece timpul liber in bazele de agrement, strandul municipal si la piscinele private. Prin urmare, e nornal ca aceste incasari sa fie scazute pe perioada verii, dar pe perioada timpuljui rece, noi oferim mai multe facilitati celor care vin si folosesc acest obiectiv al Primariei municipiului Iasi, pe langa cursurile de inot sau orele de masaj pe care le avem la dispozitia celor interesati, bineinteles ca si nevoia de intretinere si de modernizare este in atentia noastra”, a spus purtatorul de cuvant al Primariei, Sebastian Buraga.

 Acesul unui copil la piscina timp de 3 ore costa 12 lei, iar al unui adult – 25 de lei.

Pentru sauna, pretul est de 20 de lei pentru doau ore, iar cursurile de inot costa 22 de lei pe sedinta. Se pot face si abonamente, iar in cazul acestora, tariferele sunt reduse.

De asemenea, amatorii de masaj trebuie sa achite 23 de lei pentru o sedinta de 30 de minute. Cel mai ieftin este dusul social, destinat acelor persoane care nu pot face baie in propria casa, acesta costand doar 2 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *