Pesimism politic

Unii politicieni ieseni sunt sceptici in privinta sanselor ca Iasul sa aiba in viitorul apropiat autostrada, insa sustin orice demers care ar putea urgenta lucrurile. La randul lor, au facut actiuni in acest sens, insa nu au reusit sa convinga nici fostul, nici actualul Guvern de faptul ca Moldova, in general, si Iasul, in special, au nevoie urgenta de o astfel de sosea pentru a nu ramane in subdezvoltare.

Printre politicienii pesimisti se numara deputatul Marius Bodea. Liberalul spune ca, atat timp cat va fi PSD la guvernare, Iasul nu va avea autostrada.

“Premierul Romaniei, dl Mihai Tudose, a anuntat ca prioritatile nationale in materie de autostrazi sunt Bucuresti-Brasov si Sibiu – Pitesti. Este un anunt de o importanta maxima, pentru ca si in discursul public autostrada Moldova – Transilvania a fost <retrogradata>. Daca pana acum, cel putin declarativ, liderii guvernului spuneau ca autostrada Moldova – Transilvania este prioritate nationala, anuntul actual al premierului consfinteste, de fapt, realitatea cruda: Moldova nu conteaza! Scoaterea din izolare a Moldovei nu este prioritate nationala!”, se arata intr-un comunicat semnat de deputatul PNL Marius Bodea.

Mai increzator este deputatul PMP Petru Movila. Desi proiectul sau de lege, care prevedea finalizarea autostrazii Iasi-Targu Mures in doar cativa ani, a primit aviz negativ de la Guvern, parlamentarul spune ca va sustine in continuare orice demers pentru urgentarea lucrarilor, indiferent cui ar apartine acesta.

“Iesenii stiu ca am depus un proiect de lege acum cateva luni, care se cheama Autostrada Unirii, semnat de pe ste 80 de parlamentar de la toate partidele si din toate partidele. Iar ceea ce face societatea civila nu poate fi decat un lucru extraordinar de bun pentru ca doar impreuna, politicieni, ceateni, putem sustine ca acest proiect sa se realizeze”, a afirmat deputatul Petru Movila.

 La nivelul Iasului au existat mai multe campanii de strangere de semnaturi pentru autostrada si s-au initiat petitii, numai ca nici una dintre aceste actiuni nu a reusit sa determine Guvernul sa ia masurile cerute de simpli cetateni, oameni de afaceri si politicieni.