Surpriza pentru mame

Mamele internate la Maternitatea Elena Doamna din Iasi au avut parte de o surpriza placuta. Preotul bisericii din incinta spitalului a pregatit mancare pentru mame si produse pentru bebelusii acestora.

Este prima oara cand biserica, impreuna cu maternitatea, ofera sprijin de acest fel femeilor care aleg sa nasca aici. Gestul a fost bine primit, iar preparatele delicioase.

Dupa slujba, femeile au gustat din bucatele delicioase.

Pentru a putea pregati bucatele si pentru a cumpara scutecele, cremele si pudrele pentru bebelusi, parintele a cerut ajutor pe retelele de socializare.

Iar donatiile nu au intarziat sa apara.

Florin Gherasa, preot Maternitatea Elena Doamna: “Astazi, de hramul bisericii noastre, ne-am gandit sa aducem o bucurie mamelor care au nascut si celor care sunt internate aici in spital. si ne-am gandit cum sa marcam cat mai bine acest eveniment, impreuna cu tot spitalul, sa organziam o masa. Si le-am chemat pe mamici, in loc sa ia masa sus la oficiu, sa ia masa impreuna cu noi, cu preotii care au slujit la Sfanta Liturghie”.

Conducerea maternitatii intentioneaza sa organizeze mai des astfel de mase, mai ales pentru mamele care au resurse financiare limitate.

Cristina Dobre, manager maternitatea Elena Doamna Iasi: “S-a organizat o masa, am avut parte de la prieteni de donatii, de sponsorizari, de oameni de suflet care ne-au ajutat sa aducem o mica bucurie in aceasta si de sfanta marina tuturor mamicilor din maternitate. Este prima data, intotdeauna avem de Paste, de Craciun, oferim o masa speciala mamicilor internate, dar de hramnul busericii, este prima data si vad ca mamicile au primit cu mare bucurie aceasta manifestare, deci o s-o continuam”.

La sectia de neonatologie din maternitate sunt ingrijiti 14 nou-nascuti. Anual, in unitatea medicala se nasc peste 3.000 de bebelusi.

(Cristina Negoita, Vlad Sandu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *