Mitropolia Moldovei si Bucovinei despre episcopul de Husi: “Pare a fi el…”

Mai marii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei au vizionat astazi filmarea in care apare episcopul de Husi, Corneliu Barladeanu. In imaginile blurate trimise de redactia cancan.ro se disting doua siluete masculine in ipostaze intime.

Sefii Mitropoliei inca nu au dat un verdict, asteptand o parere din partea specialistilor.

Si asta deoarece episcolul Barladeanu a sustinut ca imaginile sunt trucate.

Filmul interzis minorilor care a fost publicat de cancan.ro si in care apare episcopul de Husi Coneliu Barladeanu a declansat un scandal imens si fara precent in Biserica Ortodoxa Romana. In imagini sunt doi barbati in ipostaze intime, iar unul dintre ei pare sa fie episcopul Corneliu Barladeanu. Filmarea a fost vazuta de Patriarhia Romana, iar purtatorul de cuvant al acesteia l-a recunoscut cu tristete pe episcop.

Insa, cel purtin deocamdata, superiorii lui ierarhici de la Mitropolia Moldovei si Bucovinei se feresc sa dea un verdict.

Pr. Marian Timofte, purtator de cuvant MMB: “Sunt lucruri urate pe acea inregistrare, in contradictie totala cu morala crestina, iar personajele pe care le- am vizionat acolo, daca expertiza de specialitate va considera ca sunt imagini reale si nu trucate, unul dintre personaje pare a fi episcopul Husilor. Pare sau este. Chipul seamana cu episcopul Husilor”.

Filmul cu imaginile XXX are 18 minute, si va fi trimis unor experti care sa decida veridicitatea acestuia.

Pr. Marian Timofte, purtator de cuvant MMB: “Va trebui intreprinsa o cercetare mai amanuntita a acestei situatii avand in vedere declaratia data de episcopul Husilor in fata Sinodului Mitropolitan de vineri, prin care el considera ca acuzatiile care i se aduc nu au suport real si imaginile prezentate sunt false, pe de alta parte exista aceasta inregistrare. Chiar daca ar fi savarsite cu ani in urma, un asmenea comportament si asemenea fapte sunt incompatibile cu slujirea clericala”.

Pana in acest moment, episcopul Husilor nu a spus ca ar vrea sa se retraga din viata monahala.

Cu imaginile respective trei preoti din Husi l-ar fi santajat pe episcopul Corneliu Barladeanu. In final, filmul a ajuns la cancan.ro care le-a facut publice.

Acum, mai marii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei vor dispune efectuarea unei anchete si la Seminarul Teologic din Husi, deoarece exista suspiciunea ca asemenea intamplari in care au fost implicati chiar elevi de acolo s-ar fi intamplat in trecut.

 

(Cristina Negoita, Vlad Sandu)

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *