Interesati de reabilitarea energetica

Romanii sunt mai putin interesati sa cheltuiasca bani pentru imbunatatirea eficientei energetica a locuintei. Astfel, doar 34% dintre romani ar investi respectiva suma pe solutii de reabilitare energetica pentru imbunatatirea eficientei energetice a locuintei.

Pe de alta parte, 16% dintre cei chestionati au recunoscut ca ar fi mai degraba tentati sa isi schimbe mobilierul din casa cu unul elegant, in vreme ce 11% si-ar cumpara fara sa clipeasca aparatura electronica high-tech. Vechea preocupare a romanilor de a-si extinde spatiul de locuit se regaseste si ea in sondaj, 10% dintre respondenti afirmand ca asta ar face cu banii, in frumoasa ipoteza ca ar dispune de ei.

Lideri in ceea ce priveste preferinta pentru investitiile in eficienta energetica sunt maghiarii. Mai mult de jumatate din cei intervievati (51%) au declarat ca ar investi in masuri de economisire a energiei, in timp ce doar 18% ar prefera sa-si redecoreze casele. Si in Italia exista o preferinta pentru conservarea energiei, 37% dintre respondentii de aici afirmand ca ar investi banii in astfel de proiecte fara sa ezite. In Marea Britanie, rezultatul a fost unul deosebit, deoarece pentru cei de aici nici conservarea energiei, nici mobilierul de bun gust nu sunt importante, astfel ca 21% au declarat ca si-ar dori mult mai mult spatiu si ar cheltui banii pe o anexa a gospodariei.