Performanta rasplatita

Atmosfera festiva la Primaria Iasi, unde sefii municipalitatii si ai Inspectoratului Scolar Judetean i-au premiat pe elevii care au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala si la Bacalaureat. Din municipiul Iasi sunt 47 de elevi – 36 de clasa a opta si 11 de clasa a 12-a.

Prof.dr. Genoveva Farcas, inspectorul scolar general al ISJ Iasi: “Probabil ca in palmaresul educational e anul cel mai rodnic, si ne bucuram in primul rand pentru voi, dragi elevi, care cu certitudine ati avut momente indelungate de studiu constant, de invatare activa si profunda, de implicare, de renuntare poate uneori la bucuriile varstei, dar a meritat, intrucat, iata, astazi, e momentul in care omagiem excelenta la Iasi”.

Copiii au primit coronite, un pachet cu carti si cate o tableta din partea Primariei si Inspectoratului Scolar Judetean. Absolventii de nota 10 provin de la Colegiile National, Emil Racovita, Costache Negruzzi, Mihai Eminescu, de la liceele Informatica si Vasile Alecsandri, precum si de la scoli generale precum  Bogdan Petriceicu Hasdeu, Dimitrie Sturdza si Titu Maiorescu.

Elevii de nota 10 vor primi, probabil, si bani de la Ministerul Educatiei. Anul trecut, absolventii de liceu care au obtinut performnata maxima la bacalaureat au primit cate 3.000 de lei, iar cei de clasa a opta, cate 1.000 de lei.

(Cristina Negoita, Vlad Sandu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *