Nou: Cursuri postuniversitare de diplomatie publica la Iasi

Ne aflam in plina perioada de inscriere la facultati, iar universitatile particulare incearca sa vina cu oferte cat mai atractive.

Un exemplu in acest sens il constituie Universitatea Petre Andrei, singura din tara care organizeaza cursuri post-universitare de diplomatie publica. Evident, cursurile sunt contra-cost, insa diplomele eliberate de universitate sunt recunoscute de Ministerul Educatiei.

Ca si in anii precedenti, absolventii de liceu se pot inscrie la licenta la cele 5 facultati ale Universitatii Petre Andrei, care organizeaza si cursuri de master. In afara de asta, Universitatea Petre Andrei vine cu o noua oferta pentru cei care au absolvit deja cursurile de licenta:

Prof.dr. Sorin Bocancea, rectorul UPA Iasi: “Au aparut si programe postuniversitare: unul dintre programele cu care ne mandrim si este singurul din Romania este programul de studii postuniversitare de diplomatie publica, program la care avem profesori si experti cunoscuti incepand cu Teodor Melescanu, Cristian Diaconescu, Iulian Chifu, Dan Dima, oameni care vin si din practica, oameni cu cariere in diplomatie, un program care se deruleaza deja si la care asteptam candidati inepand cu 1 octombrie”.

Cursurile de diplomatie publica dureaza 3 luni, si incep atunci cand se formeaza o grupa de cel putin 15 persoane. Acestea au de platit o taxa de 1.200 de euro, iar diploma eliberata la final are antetul Ministerului Educatiei.

Pe langa acest curs postuniversitar mai exista si altele in domeniile drept, asistenta sociala si stiinte politice. In afara de asta, institutia de invatamant mai are o oferta pentru cei care au absolvit deja o facultate si vor sa o urmeze si pe a doua.

Prof.dr. Sorin Bocancea, rectorul UPA: “Din acest an, am lansat un program care se intituleaza A doua sansa: pentru cei care fac dovada ca mai au o diploma de licenta sau una de master, ii primim cu o reducere de un sfert de taxa. Pentru ca exista persoane care au facut o facultate si apoi se reorienteaza profesional, pentru acestea am propus aceasta reducere”.

Pentru cursurile de licenta si master, perioada de inscriere este pana la 30 septembrie. Taxele au ramas la fel ca si in anii trecuti, intre 3.000 de lei pe an la Facultatea de Stiinte Politice si 4.400 de lei pe an la Facultatea de Drept.

(Cristina Negoita, Vlad Sandu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *