Primar incompatibil

Primarul orasului Targu Frumos, Ionel Vatamanu,  a fost depistat in conflict de interese administrativ  de catre Agentia Nationala de Integritate.

Vatamanu nu este la prima abatere de la lege. In 2016, el a fost condamnat definitiv la un  an de inchisoare cu suspendare pentru  aceeasi infractiune de conflict de interese, iar  prefectul ar fi trebuit sa emita un ordin pentru  demiterea acestuia. Insa demiterea se face in urma unui referat la  secretarului Consiliului Local targu Frumos, care  nu exista. Din acest motiv, Prefectura a sesizat si  Inspectoratul judeteand e Politie, care efectueaza  cercetari.

Acum, conform raportului Agentiei Nationale de  Integritate, Vatamanu ar fi concesionat un teren  unei societati la care actionar este sotia sa.

“În calitate de primar, a semnat contractul de  concesiune având ca obiect concesionarea  unui teren în suprafata de 98 de metri patrati  catre S.C. Tac Tac S.R.L., societate  comerciala al carei administrator si asociat  este sotia persoanei evaluate.

Potrivit dispozitiilor articolului 76, alin.(1)  din Legea nr. 161/2003, primarii si viceprimarii,  primarul general si viceprimarii  municipiului Bucuresti sunt obligati sa nu  emita un act administrativ sau sa nu  încheie un act juridic ori sa nu emita o  dispozitie, în exercitarea functiei,  care produce un folos material pentru sine,  pentru sotul sau ori rudele sale de gradul I”,  se precizeaza in raportul ANI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *