Festivalul Multiculturalitatii si Festivalul Turcesc, in Copou

Timp de trei zile, in Parcul expozitiei are loc  Festivalul Turcesc, organizat de Fundatia  Lumina si Primaria municipiului Iasi.

Dansuri turcesti, traditiile poporului turc, portul  popular si mâncarurile traditionale turcesti sunt  doar cateva dintre atractiile cu care  organizatorii ii asteapta pe ieseni.

Serdal Uteu, organizator: “Ne bucuram ca suntem aici, avem o  vreme minunata, oamenii sunt foarte  calzi si primitori si le multumim prin  intermediul dvs. Avem Turkmenistan,  Romania, Bulgari, China, Anglia, avem  foarte multe tari care sunt prezente aici, dar  si pe partea de gastronomie”.

Pofticiosii pot gusta traditionalul de acum  Kebab, dar si baclavale si salailii ori sucuri  naturale. Unul dintre ei ne-a spus pe scurt care este reteta  kebab-ului: “Kebabul turcesc – avem carne de  vita, pulpa, si amestecam cu ardei,  condimente si servim cu lipie. Din sudul  Turciei, se numeste Tantuni”.

Iar altul ne arata cum serveste un suc special  de visine: “Noi ii spunem serbetul otoman. Este  facut din visine si cateva condiment”.

Altii au adus cu ei tot ceea ce cred ca ii  reprezinta. Vizitatorii, mari si mici, au fost incantati de ceea ce  au gasit.

Festivalul Turcesc se afla la prima editie la Iasi, si  se va incheia duminica, 9 iulie. Caravana va pleca spre Cluj napoca saptamana  viitoare.

(Cristina Negoita, Vlad Sandu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *