Cum se deturneaza atentia iesenilor

Liberalii ieseni nu pierd nicio ocazie pentru a-i reprosa primarului achiztionarea de noi autobuze cu bani imprumutati si nu cu fonduri europene nerambursabile. De aceata data, liderii PNL il acuza pe Mihai Chirica de faptul ca se lauda cu autobuze noi, cumparate cu fonduri pe care iesenii le vor plati multi ani de acum incolo, pentru a ascunde urmarirea penala pe numele sau inceputa de DNA in dosarul Skoda. Edilul a anuntat ieri ca la Iasi vor veni 88 de autobuze noi, nu 75, asa cum ses pusese anterior.

Declaratiile primarului au fost facute intr-o zi in care se stia ca trebuie sa mearga in fata procurorilor anticoruptie pentru a fi instiintat ca a capatate calitatea de inculpat in respectivul dosar, dupa ce anterior fusese martor.

 

“Iesenii trebuie sa stie ca vor fi aduse 88 autobuze noi cu un imprumut de 15 milioane de euro contractat de o administratie prea lenesa sa se lupte pentru atragerea de fonduri europene sau prea putin dispusa la reforma pentru a eficientiza cheltuielile astfel incat sa nu fim nevoiti sa ne imprumutam pentru a cumpara mijloace de transport in comun. In urmatorii 10 ani, acest imprumut va impovara bugetele locale, iar cand va fi terminat, autobuzele cumparate vor fi date la casat. Din pacate, PSD si primarul Chirica au ales cea mai facila solutie, care necesita cea mai putina munca si creativitate. Iar costurile acestei decizii le vom suporta noi, iesenii, din buzunarul nostru. Ii solicitam domnului primar Mihai Chirica sa nu incerce sa deturneze discutia de la problemele penale cu care se confrunta pe banii iesenilor!”, se arata intr-un comunicat al deputatului Marius Bodea, presedintele organizatiei municipale PNL Iasi.