Cladirile de patrimoniu, in atentia inginerilor de instalatii

Reprezentanti de seama ai facultatilor de instalatii din constructii din tara, dar si de peste hotare participa in aceste zile la conferinta „Instalatii pentru constructii si economia de energie”. Conferinta, aflata la a 27-a editie, este organizata de catre Facultatea de Constructii si Instalatii din cadrul Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi. Aanul acesta, tema lucrarilor este modernizarea si eficientizarea instalatiilor pentru cladiri de patrimoniu.

 

“Sunt prezentate lucrari specifice, cu referire directa la aceste cladiri de patrimoniu. In programul de astazi avem prima prezentare care se refera la aula Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi care este un spatiu de referinta a orasului Iasi, aula care nu este prevazuta in acest moment cu un sistem de climatizare pentru a asigura conditiile de microclima pentru picturi, lemn, ornamente”, a spus conf.dr. Vasile Ciocan, decan Facultatea de Constructii si Instalatii.

 

Pe parcursul conferintei, lectorii se vor apleca asupra metodelor si sistemelor de economisire a energiei în domeniul instalatiilor, fie prin utilizarea de energii regenerabile, fie prin utilizarea de resurse neconventionale de energie. Si, pentru ca inginerii din acest domeniu din tara noastra au foarte multe realizari, lucru care a premis Romaniei ca, in anul 2019, sa gazduiasca Conferinta Internationala a inginerilor de instalatii.

 

“Am reusit sa castigam in fata Olandei gazduirea Congresului Clima 2019, care este un congres mare, foarte mare in domeniul ingineriei de confort, adica incalzire, ventilare sub egida RIVA care inseamna Federatia Europeana a Inginerilor de Instalatii”, a precizat prof.dr. Sorin Burchiu, presedintele Asociatiei Inginerilor de Instalatii din Romania.

 

 

“Din punct de vedere al instalatiilor, asociatia inginerilor de instalatii din Romania depune eforturi deosebite pentru a mentine relatii cu celelalte asociatii, este la acelasi nivel cu celelalte asociatii si poate contribui cu foarte multe lucruri in domeniul instalatiilor. Iar la congresul din 2019 se vor aduna toate experientele europene, lucru care va constitui un avantaj pentru toata lumea”, a afirmat prof. Stefano Corgnati, presedintele Federatiei Europene a Asociatiilor Inginerilor de Instalatii.

 

Lucrarile conferintei Instalatii pentru constructii si economia de energie se vor incheia vineri, 7 iulie.