Amenintari cu taierea finantarii la fotbal

Ori performanta, ori finantare taiata. Asta le-a transmis astazi primarul Mihai Chirica fotbalistilor de la CSM Politehnica Iasi. Edilul a spus ca Fundatia Sportul Iesean, principalul finantator a clubului, nu va mai da bani daca nu va exista performanta.

Raspunsul a venit dupa ce un consilier local a cerut lamuriri cu privire la conducerea CSM Politehnica. Acesta a aratat ca alesii locali nu stiu si nici nu au fost informati in legatura cu situatia clubului de fotbal.

 

“As dori sa ne precizati daca exista un document de parteneriat si care este continutul acestui document intre clubul CSM Iasi si clubul Forbal Hebdo, daca aceasta firma, societate, s-a mai ocupat de fotbal si in trecut si care sunt rezultatele obtinute, daca exista o hotarare a Consiliului Local Iasi prividn schimbarea actionariatului de la CSM Poli. De asemenea, daca s-a schimbat conducerea clubului, pentru ca sunt prezentati doi presedinti, doi antrenori si doua echipe de fotbal. Am un prieten din Ardeal care m-a sunat si mi-a spus: <Dane, vad ca Liviu Dragnea nu prea va iubeste pe voi, acolo, dar v-a trimis si echipa de fotbal de la Tiraspol>”, a spus consilierul local PMP Daniel Piftor.

 

Primarul a explicat ca municipalitatea nu este actionar al clubului de fotbal. A fost candva, dar clubul de atunci s-a desfiintat, iar echipa a iesit din toate ligile. S-a reinfiintat, numai ca cea de acum este administrata de o asociatie, nu de Consiliul Local. Insa, chiar daca teoretic, edilii nu se pot implica in deciziile actionariatului de la CSM Politehnica si nici in cele ale antrenorului, totusi, autoritatile ii pot constrange pe fotbalisti din punct de vedere financiar.

 

“Totul se va judeca pe baza de performanta. Au performanta, Fundatia se implica. Nu au performanta, Fundatia Sportul Iesean nu se va implica si e si normal sa faca asa, au si dumnealor responsabilitate si tin foarte mult la integritatea morala, la toate formele de integritate de care au nevoie”, a precizat primarul Mihai Chirica.

 

In ceea ce priveste parteneriatul cu Fotbal Hebdo, despre care primarul nu a dat lamuriri, rolul pinitial al acestei firme va fi de a aduce la Iasi jucatori de la alte echipe din tara sau strainatate.